Ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegrond

Een ontruimingsplattegrond kan van groot belang zijn bij een evacuatie in geval van brand. Safety Company kan een ontruimingsplattegrond voor u opstellen in Groningen, Drenthe of Friesland. In overleg is het ook mogelijk om dit buiten deze drie provincies te realiseren. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom een ontruimingsplattegrond?

Ontruimingsplattegronden zijn plattegronden met daarop o.a. de vluchtwegen en de locatie van blusmiddelen. Deze plattegronden moeten op verschillende strategische plekken binnen een gebouw worden opgehangen. Zo kunnen medewerkers en bezoekers geïnformeerd worden over de te volgen route in het geval van een ontruiming. De informatie is in de eerste plaats bedoeld voor een preventieve oriëntatie en instructie voordat zich een noodsituatie voordoet. In geval van ontruiming moeten de vluchtroutesignaleringen hiervoor toereikend zijn. Deze plattegronden zijn tevens onderdeel van het ontruimingsplan.

Norm NEN-1414

De plattegronden moeten getekend worden conform de NEN-1414 normen. NEN-1414 beschrijft de weergave van vluchtwegen en veiligheidsvoorzieningen op ontruimings- en aanvalsplattegronden. Naast de aanwijzingen voor het gebruik van symbolen bevat de norm ook eisen voor de inrichting en het ontwerp van deze plattegronden

Safety Company werkt via alle geldende normen en kan voorzien in ontruimingsplattegronden voor vrijwel elk type organisatie.

Voor meer informatie, vragen of een vrijblijvende offerte, kunt u altijd contact met ons opnemen.