Ontruimingsplattegrond laten maken

Ontruimingsplattegrond Groningen, Drenthe en Friesland

Ontruimingsplattegronden zijn plattegronden met daarop onder andere de vluchtwegen en de locatie van blusmiddelen. Juist om die reden is een ontruimingsplattegrond van groot belang bij een evacuatie in geval van brand. Safety Company kan een ontruimingsplattegrond opstellen voor uw bedrijf in Groningen, Drenthe of Friesland, die voldoet aan alle ontruimingsplattegrond eisen. In overleg is het ook mogelijk om een plan voor bedrijven buiten deze drie noordelijke provincies te realiseren.

Waarom een ontruimingsplattegrond (NEN-1414)?

De voornaamste reden voor een ontruimingsplattegrond is om medewerkers en bezoekers te informeren over de te volgen route in het geval van een ontruiming. Deze plattegronden moeten op verschillende strategische plekken binnen een gebouw worden opgehangen. De informatie is in de eerste plaats bedoeld voor een preventieve oriëntatie en instructie voordat zich een noodsituatie voordoet. In geval van ontruiming moeten de vluchtroutesignaleringen hiervoor toereikend zijn. Deze plattegronden zijn tevens onderdeel van het ontruimingsplan. Natuurlijk is het belangrijk dat zo’n ontruimingsplattegrond voldoet aan de geldende eisen.

Ontruimingsplattegrond eisen

De plattegronden moeten getekend worden conform de NEN-1414 normen. NEN-1414 beschrijft de weergave van vluchtwegen en veiligheidsvoorzieningen op ontruimings- en aanvalsplattegronden. Naast de aanwijzingen voor het gebruik van symbolen bevat de norm ook eisen voor de inrichting en het ontwerp van deze plattegronden

Safety Company werkt volgens alle geldende ontruimingsplattegrond eisen en normen, en kan voorzien in plattegronden voor vrijwel elk type organisatie, zoals scholen of kinderopvangen maar ook bij evenementen.

Voor meer informatie, vragen of een vrijblijvende offerte, kunt u altijd contact met ons opnemen

Alle diensten van Safety Company

Rescueteam
Brandwachten
Spill team
Ontruimingsoefening
Crisismanagement
Risico-Inventarisatie en -Evaluatie
Bedrijfsnoodplan maken
Ontruimingsplattegrond laten maken
Ontruimingsplattegrond laten maken
Brandwacht inhuren
Evenementenbeveiliging