Onderhoud sprinklerinstallatie

Een sprinklerinstallatie is een brandbeveiligingssysteem dat bestaat uit sprinklers die automatisch water sproeien wanneer er een brand wordt gedetecteerd. Het onderhoud van een sprinklerinstallatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem goed blijft functioneren en in geval van brand effectief is. Het onderhoud van een sprinklerinstallatie omvat de volgende werkzaamheden:

  1. Inspectie: Het systeem wordt geïnspecteerd op eventuele beschadigingen, corrosie, vervormingen, lekkages of andere afwijkingen.
  2. Testen van de sprinklers: Alle sprinklers worden getest om te controleren of ze nog goed functioneren.
  3. Testen van de watertoevoer: De watertoevoer wordt getest om te controleren of deze nog goed functioneert.
  4. Proefpompen: Het systeem wordt onder druk gezet om te testen of het goed functioneert en om eventuele lekkages of afwijkingen te ontdekken.
  5. Reparatie: Indien nodig worden onderdelen van de sprinklerinstallatie gerepareerd of vervangen.
  6. Registratie: Na afloop van het onderhoud worden alle werkzaamheden geregistreerd, zodat bij een eventuele volgende inspectie of onderhoudsbeurt kan worden teruggekeken wat er is gedaan.

Het onderhoud van een sprinklerinstallatie moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf dat ervaring heeft met dit type brandbeveiligingssysteem. Het onderhoud moet periodiek worden uitgevoerd, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de intensiteit van het gebruik. In Nederland is het onderhoud van sprinklerinstallaties vastgelegd in de NEN-EN 12845 norm.

Nieuwsgierig geworden? Gebruik onderstaande link om met ons in contact te komen om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

Meer weten?

We vertellen graag meer!

Onderhoud door Safety Company

Onderhoud sprinklerinstallatie
Onderhoud BMI
Onderhoud droge stijgleidingen
Keuring ladders en trappen 
Keuring arbeidsmiddelen
Onderhoud noodverlichting