Onderhoud noodverlichting

Noodverlichting

In het geval van een ontruiming moet het voor iedereen in uw gebouw duidelijk zijn waar de dichtstbijzijnde uitgang is. Vluchtrouteaanduiding is hier een belangrijk hulpmiddel. De overheid heeft voor de meeste bedrijfspanden vluchtrouteaanduiding dan ook verplicht gesteld (bouwbesluit 2012). Een duidelijk zichtbare en herkenbare vluchtrouteaanduiding is van levensbelang.
Normen
Vluchtrouteaanduiding moet voldoen aan de eisen gesteld in de NEN 6088 en de NEN-EN 1838. Hierin staan de eisen met betrekking tot de kleuren, afmetingen, symbolen en zichtbaarheid.

Transparant-en-noodverlichting

Vluchtrouteaanduiding kan worden uitgevoerd als bordje of als sticker. Van belang is dat de pictogrammen goed verlicht worden door de reguliere verlichting. Ook wanneer er sprake is van stroomuitval.

Noodverlichting is een belangrijke veiligheidsvoorziening in elk gebouw. In het geval van vermindering of verlies van het spanningsnet schakelt deze verlichting in. Dit voorziet de mensen in het gebouw van voldoende licht om het gebouw te verlaten.

Transparantverlichting zijn verlichte pictogrammen die de vluchtweg aangeven. Wanneer er mensen in het gebouw zijn staat deze verlichting constant aan. Door een accu in de verlichting blijven ook bij vermindering of verlies van het spanningsnet de pictogrammen goed verlicht. Dit stelt mensen in staat het gebouw snel en veilig te verlaten.

Installatie en onderhoud
Safety Company heeft al vele jaren ervaring in het installeren en onderhouden van nood-en-transparantverlichting. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Meer weten?

We vertellen graag meer!

Onderhoud door Safety Company

Onderhoud sprinklerinstallatie
Onderhoud BMI
Onderhoud droge stijgleidingen
Keuring ladders en trappen 
Keuring arbeidsmiddelen
Onderhoud noodverlichting