Oefenobjecten werken op hoogte/rescueteam

Op onze trainingslocatie in Tynaarlo hebben wij verschillende oefenobjecten voor het trainen van BHV in combinatie met werken op hoogte. Er zijn verschillende oefeningen die kunnen worden gedaan om veilig te werken op hoogte. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  1. Het aanleggen en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s): Deelnemers kunnen oefenen met het aanleggen van harnassen, veiligheidshelmen, valbeveiligingssystemen en andere PBM’s die nodig zijn om veilig te werken op hoogte. Daarnaast kunnen ze oefenen met het gebruik van deze middelen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte.
  2. Het beklimmen van ladders en trappen: Deelnemers kunnen oefenen met het beklimmen en afdalen van ladders en trappen op een veilige en gecontroleerde manier. Hierbij kan aandacht worden besteed aan het vasthouden van de ladder of trap en het dragen van de juiste PBM’s.
  3. Het werken op steigers: Deelnemers kunnen oefenen met het opbouwen en afbreken van steigers, het veilig betreden en verlaten van steigers en het uitvoeren van werkzaamheden op steigers. Hierbij kan aandacht worden besteed aan het gebruik van PBM’s en het voorkomen van valgevaar.
  4. Het werken op daken: Deelnemers kunnen oefenen met het veilig betreden en verlaten van daken, het werken op hellingen en het uitvoeren van werkzaamheden op daken. Hierbij kan aandacht worden besteed aan het gebruik van PBM’s en het voorkomen van valgevaar.
  5. Simulaties van noodsituaties: Deelnemers kunnen oefenen met het reageren op noodsituaties, zoals het evacueren van een hooggelegen werkplek in geval van brand of andere noodsituaties.

 

Bij Safety Company worden deze oefeningen uitgevoerd onder toezicht van een gekwalificeerde trainer en met de juiste PBM’s om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

Meer weten?

We vertellen graag meer!

Oefencentrum Safety Company

Leslokalen (vergaderzalen)
Blusplaats
Oefenobjecten werken op hoogte/rescueteam
BHV-Oefenruimte