Cursus Ploegleider

Als er onverwacht een calamiteit plaatsvindt, dan is het belangrijk dat BHV’ers in de organisatie op de juiste manier worden ingezet. Met name bij grotere organisaties met veel BHV’ers is het van belang dat de coördinatie hiervan goed gebeurt. Hiervoor worden ploegleiders aangesteld. Bij Safety Company kunt u terecht om zelf of één van uw medewerkers de cursus ploegleider te (laten) volgen.

Wat doet een ploegleider BHV?

De belangrijkste taak van een ploegleider BHV is om te zorgen dat een team van BHV’ers op de juiste manier wordt aangestuurd. Dit moet hij of zij niet alleen doen tijdens de calamiteit, maar ook daaromheen. De ploegleider is er verantwoordelijk voor dat de BHV-ploeg getraind wordt en blijft en ook dat alle middelen naar behoren aanwezig zijn. Als er een calamiteit heeft plaatsgevonden, is het ook de taak van de ploegleider om dit af te handelen en een verslag op te maken.

Er is een verschil met de rol van coördinator/hoofd BHV. De C/H BHV is verantwoordelijk voor de beleidsmatige kant van de organisatie en zorgt dat dit beleid wordt vertaald in concrete maatregelen, die door de ploegleider worden uitgevoerd. Soms wordt binnen een organisatie de functie van ploegleider en C/H BHV gecombineerd.

Cursus ploegleider bij Safety Company

De cursus tot ploegleider heeft een praktische insteek, waarbij verschillende scenario’s worden getraind. Voorbeelden van deze scenario’s zijn een ontruiming, een ongeval waarbij de inzet van een ambulance nodig is en een brand waarbij de brandweer wordt gealarmeerd.

Wij bieden de cursus in twee varianten aan: de basiscursus en de herhalingscursus. De basiscursus is een tweedaagse cursus en de herhalingsvariant duurt één dag. De enige voorwaarde om de cursus te mogen volgen, is dat u in bezit bent van een basis BHV diploma. Om te weten wanneer de eerstvolgende cursus ploegleider wordt gegeven, kunt u kijken in onze cursuskalender.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de cursus of heeft u vragen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij kijken graag hoe wij u kunnen helpen.

Eerstvolgende cursussen

Herhaling Cursus Ploegleider 02-07-2024
2 juli, 2024
Basis Cursus Ploegleider + e-Learning 12-09-2024
12 september, 2024
Herhaling Cursus Ploegleider 25-09-2024
25 september, 2024
Herhaling Cursus Ploegleider 20-11-2024
20 november, 2024

Cursussen

Een overzicht van al onze cursussen.