EHBO cursus

Bent u op zoek naar een kwalitatief goede EHBO cursus in Groningen, Drenthe of Friesland? Dan bent u bij Safety Company aan het juiste adres. Safety Company levert een breed scala aan veiligheidscursussen in het noorden van het land, waaronder EHBO cursussen in Groningen, Drenthe en Friesland. De cursussen zijn ook in de rest van Nederland mogelijk in overleg. Neem hiervoor contact met ons op.

Wij bieden verschillende EHBO cursussen aan:

EHBO Basiscursus

De EHBO basiscursus in Friesland of Drenthe is voor mensen die nog geen EHBO-diploma behaald hebben. De cursus EHBO wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Na de EHBO cursus kunt u op een verantwoorde wijze hulpverlenen bij een plotseling optredende stoornis in de gezondheidstoestand van een medemens. De volgende onderdelen kunt u onder andere terugvinden in de cursus:

Eerste hulpverlening

  • Verbandleer en kleine ongevallen
  • Reanimatie
  • Automatische Externe Defibrillator (AED)
  • EHBO herhalingscursus

Ieder jaar dient de verworven kennis opgefrist te worden. Dit kan bij Safety Company door middel van de EHBO herhalingscursus. Alle reeds geleerde onderwerpen passeren hier de revue, hierdoor hebt u na de cursus alle kennis weer paraat.

EHBO bij werk met kinderen

Tijdens de cursus EHBO bij werk met kinderen leert u alle EHBO-vaardigheden die u nodig heeft bij ongevallen met kinderen. De leerstof zal onder andere gaan over het in veiligheid brengen van een kind, het beoordelen van de situatie, hulpdiensten alarmeren en het verlenen van eerste hulp. De uitgave van de EHBO cursus kind van Safety Company is goedgekeurd door Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen (SSHK). U leert onder andere wat u moet doen bij:

  • een hartstilstand (reanimatie)
  • bewusteloosheid
  • verslikken
  • hoofdletsel
  • een vreemd voorwerp in neus of oor

Wilt u graag het certificaat voor de EHBO cursus kind halen? Dan is het goed om te weten dat u met ons EHK certificaat, gecombineerd met een BHV diploma, recht hebt op het diploma Bedrijfshulpverlener. Hiervoor moeten wel beide certificaten binnen drie maanden zijn behaald. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Certificering na uw EHBO cursus

Na afloop van uw EHBO cursus bij u op locatie, of in onze trainingsfaciliteit in Drenthe, kunt u met een EHBO-certificaat aantonen dat u op de juiste manier eerste hulp kunt verlenen. Daarmee heeft u kennis van, en inzicht in de gevaren in uw omgeving die kunnen leiden tot letsel. Hierdoor zult u beschikken over de juiste kennis van maatregelen om ongevallen te voorkomen.

Eerstvolgende cursussen

10- daagse Cursus Instructeur EHBO (NIBHV of Oranje Kruis)
5 september, 2024

Cursussen

Een overzicht van al onze cursussen.