Vluchtplan maken

Vluchtplan maken

Ondanks de voorzorgsmaatregelen die u treft in uw bedrijfsgebouw, is het goed om een plan te maken voor het geval er toch een noodsituatie ontstaat. Bijvoorbeeld als er brand uitbreekt: hoe wordt het pand dan zo snel mogelijk ontruimd? Dit wordt beschreven in het ontruimingsplan. In dit plan vindt u ook het vluchtplan, dat inzichtelijk maakt welke route gebruikt moet worden tijdens een ontruiming. Laat Safety Company voor uw bedrijf een vluchtplan maken, zodat u en uw collega’s goed voorbereid zijn op iedere situatie.

Het belang van een vluchtplan

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Om iedereen binnen uw pand veilig te stellen bij een calamiteit is het daarom belangrijk dat iedereen weet hoe uw pand ontruimd moet worden. Een vluchtplan maken wij dan ook met als doel om in een noodsituatie een veilige en snelle ontruiming mogelijk te maken. Deze ontruiming moet in gang gezet kunnen worden door leden van de organisatie, zodat er altijd snel gehandeld kan worden. Samen met uw medewerkers kunt u op deze manier de gevolgen van een calamiteit beperken.

De inhoud van uw vluchtplan

Een vluchtplan maken wij voor u in de vorm van een plattegrond van uw gebouw. Op deze plattegrond staat de route gemarkeerd waarlangs uw gebouw snel en gecoördineerd ontruimd kan worden. Het vluchtplan wordt vaak als onderdeel van een ontruimingsplan gemaakt. In het ontruimingsplan worden de instructies beschreven voor verschillende functionarissen. Zij zijn verantwoordelijk voor de aan hen toegewezen taken tijdens de ontruiming en zorgen ervoor dat de route van het vluchtplan door iedereen gevolgd wordt.

Wees voorbereid op iedere situatie

Beschikt u nog niet over een vluchtplan of is uw huidige vluchtplan toe aan een update? Laat door Safety Company een betrouwbaar vluchtplan maken voor uw gebouw. Onze vlucht- en ontruimingsplannen voldoen aan alle eisen die hieraan gesteld zijn. Wilt u meer informatie of wilt u direct een afspraak maken? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag uw werkomgeving veilig te houden!