VCA halen bij Safety Company

Volgens de Arbo-wet moet u als werkgever zorgdragen voor de veiligheid van derden die zich binnen uw bedrijf bevinden. Opdrachtgevers kunnen u of uw werknemers daarom vragen naar een VCA-certificaat en kunnen werknemers zelfs verplichten over dit certificaat te beschikken. VCA is een afkorting voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. U kunt het bedrijfs-VCA halen om uw opdrachtgevers te garanderen dat u veilig werkt en dat er daarom minder kans is op ongevallen.

U en uw werknemers kunnen het VCA-certificaat halen door middel van een VCA cursus van Safety Company. Wij verzorgen deze cursussen in Groningen, Drenthe, Friesland en in overleg ook in andere provincies.

VCA basis of VOL

Er zijn verschillende VCA-certificaten te onderscheiden. De variant die u nodig hebt, hangt af van uw functie. Zo hebben werknemers in dienst van een aannemer in de meeste gevallen genoeg aan een VCA basis-certificaat. Met het het basiscertificaat kunt u aantonen dat u in staat bent onveilige situaties te herkennen en dat u beschikt over kennis op het gebied van wet- en regelgeving. Daarnaast weet u wanneer u het VCA basis-certificaat behaald hebt welke maatregelen u moet treffen om ongevallen te voorkomen.

Gaat u een functie als leidinggevende vervullen? Dan wordt het VCA VOL-certificaat vaak vereist. U kunt ook deze variant van het VCA halen bij Safety Company. In de cursus die voorafgaat aan deze certificering worden de onderdelen uit de basiscursus aangevuld met onderwerpen als het milieu en gezondheid van medewerkers waaraan u leiding geeft. Ook het hanteren van een bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox vergaderingen komen aan bod.

Volg een VCA cursus bij Safety Company

Tijdens de cursus VCA halen we alle onderwerpen aan die de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) verplicht stelt. Daarnaast zijn wij door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) erkend als examenbureau. Onze VCA cursus is dan ook van uitstekende kwaliteit. Wilt u meer informatie over de cursus of hebt u vragen? Neem dan contact met ons op.