Ontruimingsplan voor scholen

Ontruimingsplan voor schoolgebouwen in Groningen, Drenthe en Friesland

Ongevallen en noodsituaties kunnen overal ontstaan, ook op basisscholen, middelbare scholen en het hoger onderwijs. Wanneer er zich een calamiteit voordoet op uw school, heeft het veiligstellen van uw leerlingen en medewerkers natuurlijk prioriteit. Hiervoor is een ontruimingsplan voor scholen in veel gevallen verplicht. In een dergelijk plan wordt omschreven hoe uw schoolgebouw ontruimd moet worden in geval van nood. Dit wordt tevens uitgewerkt in een vluchtplan: een ontruimingsplattegrond van uw school met daarop de vluchtroutes. Uiteraard worden voor de ontruiming ook instructies beschreven.

Is een ontruimingsplan voor scholen verplicht?

Of een ontruimingsplan voor uw school verplicht is, hangt af van verschillende factoren. Voor basisscholen is het standaard verplicht om over een ontruimingsplan te beschikken, omdat er dagverblijf aan meer dan 10 personen onder de 12 jaar wordt gegeven. Voor overige schoolgebouwen geldt dat een ontruimingsplan verplicht is wanneer er zich in het gebouw een brandmeldinstallatie bevindt. Meestal is dit in grote gebouwen, en dus in veel middelbare scholen en hogescholen, het geval.

Eisen waaraan uw ontruimingsplan voor de school moet voldoen

Een ontruimingsplan voor een school wordt gemaakt om de veiligheid van leerlingen en medewerkers te waarborgen tijdens een noodsituatie. Ontruimingsplannen moeten daarom voldoen aan de NEN 8112-norm. Aan de hand van deze norm kan namelijk gecontroleerd worden of het ontruimingsplan voor uw schoolgebouw goed kan functioneren in geval van brand of andere calamiteiten. Safety Company voldoet aan de eisen om ontruimingsplannen conform de NEN 8112-norm op te stellen. U kunt daarom altijd rekenen op een betrouwbaar plan voor uw school.

Ontruimingsplan voor schoolgebouwen nodig? Safety Company!

Is voor uw schoolgebouw nog een ontruimingsplan nodig? Laat het opstellen door Safety Company. Wij zorgen ervoor dat u snel een betrouwbaar plan hebt volgens NEN 8112-richtlijnen, zodat u goed voorbereid bent op noodsituaties. Wilt u meer informatie over onze ontruimingsplannen of direct een aanvraag doen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag uw school veiliger te maken!