Meerjarig onderhoudscontract met gemeente Tynaarlo

Meerjarig onderhoudscontract met gemeente Tynaarlo

Safety Company heeft onlangs een meerjarig onderhoudscontract met de gemeente Tynaarlo afgesloten. Het onderhoudscontract houdt in dat wij voor de komende vier jaar het onderhoud aan de blusmiddelen en nood-en-transparantverlichting voor de gemeente Tynaarlo gaan verzorgen.

Wat houdt het onderhoud van deze onderdelen in?

Om er zeker van te zijn dat blusmiddelen en noodverlichting altijd optioneel functioneren, is het belangrijk om deze (jaarlijks) te onderhouden. Tijdens het onderhoud worden diverse essentiële zaken nagelopen en indien nodig gerepareerd of (preventief) vervangen. Naast het belang van dat alle blusmiddelen ten alle tijde de juiste werking hebben, is het ook wettelijk en verzekeringstechnisch verplicht. Alle onderhoudsmonteurs van Safety Company zijn REOB gecertificeerd. Dit houdt in dat Safety Company de juiste kwaliteit kan garanderen.

Een onderhoudsmonteur van Safety Company doet zeer beknopt beschreven de volgende werkzaamheden:

Poederblussers:

Jaarlijkse controle, bij tien jaar revisie, leeghalen van de brandblusser inwendige inspectie, nieuwe poeder vulling.

 CO2-blussers:

Jaarlijkse controle, bij tien jaar revisie, brandblussers afsturen naar het stoomwezen voor herkeuring, een wissel brandblusser tijdelijk bij de klant plaatsen.

Schuimblussers:

Jaarlijkse controle, uitgebreid onderhoud iedere vijf jaar, leeghalen van de schuimblusser inwendige inspectie, nieuwe vulling, bij tien jaar revisie, leeghalen van de blusser inwendige inspectie, nieuwe vulling. Bij het uitgebreid onderhoud op 15 jarige leeftijd leeghalen van de schuimblusser, inwendige inspectie, nieuwe vulling.

Brandslanghaspels:

Totale controle op de staat van de brandslanghaspel, lagers, kranen, remtest, debietmeting, controle van de slang. Iedere vijf jaar moeten brandslanghaspels  worden getest op de maximale werkdruk.

Dit is slechts een beknopte opsomming van uit te voeren onderhoud werkzaamheden aan kleine blusmiddelen in gebouwen. Onderhoud moet geschieden volgens de normen NEN 2559 en NEN 671-3, en moet worden uitgevoerd door een deskundig persoon (REOB erkend). Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier.

Als bedrijf dat zelf gevestigd is in de gemeente Tynaarlo zijn wij erg blij dat we de blusmiddelen en nood-en-transparantverlichting voor onze gemeente kunnen onderhouden en hopen dan ook op een prettige samenwerking de komende jaren.