In gesprek met…. TT Circuit Assen

Regelmatig gaat Aaldrik Arends in gesprek met één van zijn klanten. Bedrijven en organisaties die bewust kiezen voor de dienst-verlening van Safety Company. Welke diensten nemen zij af? Nog belangrijker; Waarom kiezen zij voor deze samenwerking? Dat zijn de uitgangspunten voor een nadere kennismaking. Deze keer is Aaldrik te gast bij het TT Circuit in Assen.

MOTORSPORT OP HOOGSTE NIVEAU

Vraag iemand naar Assen en je krijgt als antwoord ‘TT’. Met deze jaarlijkse races heeft de Drentse hoofdstad in de afgelopen decennia veel naamsbekendheid opgebouwd. Maar wat gaat er schuil achter deze races? Wie is er verantwoordelijk voor dit jaarlijkse festijn? Manager Sport & Safety van TT Circuit Assen, Jeroen Steenhuis, vertelt.

TT Circuit training

BEHOUD VAN TT ASSEN

“Het stichtingsbestuur van TT Circuit Assen heeft één duidelijk doel; het behoud van de jaarlijkse TT-races in Assen.” Om dit mogelijk te maken werkt de relatief kleine organisatie van 18 medewerkers met veel vrijwilligers. Mensen die uit maar liefst 300 verschillende woonplaatsen komen worden ingezet in verschillende functies.

ANDERE DINGEN DOEN

“Jarenlang werd gedacht dat een Wereld-kampioenschap zonder TT Assen ondenkbaar was”, vervolgt Jeroen. Daar kijkt men nu anders naar. “Het circuit is maar twee weken per jaar gesloten. Wij concurreren met landen waar met veel overheidssteun en investeringen races worden georganiseerd. Om deze accom-modatie in stand te houden, moeten wij dan ook andere dingen doen.” Daarmee doelt Jeroen op de verschillende verhuuractiviteiten van het circuit. “Naast dat wij de TT Assen en het WK Superbike zelf organiseren, verhuren wij dit circuit voor andere evenementen.” Bekende namen als JACK’s Racing Day en het Truckstar Festival komen jaarlijks terug op de kalender. Deze evenementen huren het circuit inclusief de voorzieningen en vrijwilligers. “Op deze manier zorgen we ervoor dat de vrijwilligers veel praktijkervaring op kunnen doen. Dat is goed voor de TT Assen, maar ook voor de andere evenementen”, aldus Jeroen.

AANTALLEN, KENNIS EN KUNDETT Circuit training
Kaartverkoop, controleurs of parkeerwachters … deze zogenaamde groep Buitenring-vrijwilligers is ca. 750 mensen groot. De Binnenring bestaat uit 800 vrijwilligers die zich direct of indirect bezig-houden met het sportieve aspect op het circuit. Jeroen vertelt; “De grootste uitdaging in het werken met zoveel vrijwilligers, ligt in het beschik-baar hebben van de aantallen die nodig zijn op de data en tijden van evenementen. Maar ook hun kennis en kunde verdient veel aandacht.”

ASPIRANT EN OFFICIAL
Het circuit verzorgt al jaren haar eigen oplei-dingen. Echter, de nieuwe technische ontwikke-lingen van de afgelopen jaren maakten dat de aanpak van de opleidingen geprofessionaliseerd werden. Met name voor de officials geldt dat hun kennis en kunde jaarlijks op peil gebracht en gehouden moet worden. “Eerst word je Aspirant en mag je een dag snuffelen aan alles dat er op het circuit gebeurt. Daarna kun je doorstromen als Official. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Aspiranten- en Officialdagen”, vertelt Jeroen verder.

“WIJ HEBBEN VERSTAND VAN ASFALT EN GRAS MAAIEN”

TT Circuit training

Omdat brandbestrijding in de praktijk bijna niet voorkomt, krijgt dit onderdeel een belangrijke plek in het programma van deze dagen.

“Wij houden 4,5 kilometer asfalt op niveau en maaien het gras. Voor de rest willen we ontzorgd en direct geholpen worden. Zeker als het gaat om veiligheid rondom brandbestrijding is dit een belangrijke voorwaarde.” Daarvoor heeft het TT Circuit Assen een partij gezocht die weet waarover die spreekt. Die beschikt over de benodigde didactische vaardigheden, maar ook de juiste oefenmaterialen heeft. Een partij die meedenkt, zelf verbeterpunten aandraagt en altijd op zoek is naar maatwerk. En laat Safety Company nu net over al die kwaliteiten beschikken.

TT ZOEKT OFFICIAL
Het TT Circuit werkt met vrijwillige officials. “Over de aanwas van vrijwilligers hebben wij niet te klagen. Maar wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kandidaten.”
Kijk voor meer informatie op: ttcircuit.com/officials.

Meer weten?

We vertellen graag meer!

Cursussen van Safety Company

Opleiding instructeur bhv
Werken op hoogte
Escaperoom BHV kamer
E-Learning
Cursus Hoofd BHV / Coördinator
Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener
Code 95
VCA Cursus
Cursus Kleine Blusmiddelen
Cursus Escape Chair
Cursus Preventiemedewerker BHV
Eerste Hulp bij werken met kinderen
EHBO cursus
BHV cursus