Basis cursus BHV- Levensreddende handelingen

Kaart wordt geladen...

BHV cursus

Een ongeluk zit in een klein hoekje en u wilt als bedrijf zo goed mogelijk voorbereidt zijn op eventuele calamiteiten. Daarbij hoort ook het voldoende aanwezig zijn van goed getrainde BHV’ers. Afgezien van het feit dat dit bij de wet verplicht is, is het natuurlijk ook een prettig gevoel. Op het gebied van BHV-cursussen biedt Safety Company veel verschillende mogelijkheden. Safety Company verzorgd zowel BHV basis cursus, herhaling, E-learning & cursussen op locatie (incompany) in Groningen, Drenthe & Friesland.

Op zoek naar een cursus buiten deze drie noordelijke provincies? Ook dat is mogelijk. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

BHV Basiscursus

De basiscursus van Safety Company geschiedt onder de leiding van professionele vakbekwame instructeurs. Om u te voorzien van de beste kwaliteit zijn al onze instructeurs gespecialiseerd in BOC (Brand Ontruiming en Communicatie) of LRH (Levens Reddende Handelingen). Al onze instructeurs zijn dan ook NIBHV gecertificeerd. De BHV Basiscursus bestaat uit 2 onderdelen:

Brand Ontruiming en Communicatie (BOC)

Dit onderdeel bestaat uit een theoretisch en een praktijk gedeelte. In het theoretische gedeelte komen zaken aan bod als:

 • Brand en de gevaren bij brand
 • De taak van een BHV’er bij brand
 • Ontruimingen

In het praktijk gedeelte zal er geoefend worden met het blussen van kleine brandjes m.b.h. verschillende blusmiddelen.

LRH (levens reddende handelingen)

Ook dit onderdeel bestaat uit een theoretisch en praktijk gedeelte. In het theoretische gedeelte komen zaken aan bod als:

 • Verschillende soorten verwondingen
 • Reanimatie
 • Gebruik van een AED

Deze zaken worden later geoefend in het praktijk gedeelte.

Voor de theoretische delen van zowel BOC als de LRH wordt een examen afgenomen. Deze moeten voldoende worden afgerond om de cursus met succes te kunnen afsluiten.

BHV-Herhaling

Elk jaar moet u uw BHV-cursus herhalen om uw geleerde kennis op te halen, de handelingen te oefenen en natuurlijk de certificering geldend te houden. Safety Company biedt de herhalingscursus aan op 2 verschillende manieren: regulier of met e-learning.

Regulier

Het reguliere programma houdt in dat de cursist een 1 daagse herhalingscursus volgt met zowel de theorie als de praktijk onder leiding van een vakbekwame instructeur.

E-learning

Het is echter ook mogelijk om de herhalingscursus te doen in combinatie met E-learning. Dit betekend dat de cursist het theorie gedeelte online afrondt op een door de cursist zelf in te vullen moment. Wanneer het theoretische gedeelte is afgerond wordt de cursist uitgenodigd voor het volgen van het praktijk gedeelte (1 dagdeel). Behalve dat dit de cursist tijd scheelt, is deze manier ook nog eens voordeliger. Voor meer informatie zie E-Learning BHV.

Locatie Tynaarlo of in-company

De cursussen worden standaard aangeboden op onze locatie in Tynaarlo. Hier is alles volledig ingericht voor een soepel verloop van de cursus. Safety Company biedt u echter ook de mogelijkheid om de training binnen uw eigen organisatie te laten plaatsvinden.

CODE 95 / CCV

Iedere beroepschauffeur is verplicht te voldoen aan de CCV bijscholing van 35 uren (punten). Deze 35 uren moeten behaald worden binnen 5 jaar. Een BHV cursus van Safety Company is ook geldig voor de verplichte CCV nascholing. Volg een BHV cursus met CCV van Safety Company om te voldoen aan de verplichte CCV nascholing.

 • CCV erkende cursus
 • Officieel BHV diploma met BHV-pas
 • Een basis BHV cursus is goed voor 14 punten
 • Safety Company is NIBHV gecertificeerd

Certificering

Naast de certificering van het NIBHV certificeert Safety Company zelf een aantal van de BHV opleidingen. Dit zijn:

 • Herhaling BHV
 • Herhaling Ploegleider
 • Ontruimer
 • Beheerder Brandmeldinstallaties (BMMI)

Naast een certificaat geven wij tevens een pasje uit met verzekering.

Datum/Tijd
Datum - 15/05/2017
Tijd - 08:30 - 16:30

Locatie
Safety Company


Boekingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.