EHBO cursus kind

Wanneer u werkt met kinderen is het belangrijk dat u een EHK (Eerste Hulp bij Kinderen) certificaat behaalt. Safety Company biedt de ‘EHK cursus kind‘ aan. Tijdens deze cursus leert u alles wat u moet weten over het bieden van eerste hulp aan kinderen.

EHBO cursus kind: een belangrijk certificaat

Met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Hierdoor is het belangrijk dat u, wanneer u met kinderen werkt, weet hoe u de juiste hulp kunt bieden. Speciaal hiervoor bieden we bij Safety Company een EHBO cursus aan die specifiek op kinderen gericht is: de EHK cursus kind. Bij de totstandkoming van de leerstof voor deze cursus is nauw samengewerkt met ervaren specialisten. Deze uitgave van de EHBO cursus kind is vervolgens goedgekeurd door Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen (SSHK). De SSHK is dé specialist in Nederland op het gebied van hulpverlening bij kinderen.

Wat leert u tijdens onze EHBO cursus kind?

Tijdens onze cursus leert u alle EHBO-vaardigheden die u nodig heeft bij ongevallen met kinderen. De leerstof zal onder andere gaan over het in veiligheid brengen van een kind, het beoordelen van de situatie, hulpdiensten alarmeren en het verlenen van eerste hulp. U leert wat u moet doen bij:

  • een hartstilstand (reanimatie);
  • bewusteloosheid;
  • verslikken;
  • hoofdletsel;
  • een vreemd voorwerp in neus of oor.

Ook andere vormen van letsel die vaak voorkomen bij kinderen worden uitgebreid behandeld. Na afloop van de cursus kunt u met een certificaat aantonen dat u op de juiste manier eerste hulp aan kinderen kunt verlenen. Daarmee heeft u kennis van, en inzicht in, de gevaren in uw omgeving die kunnen leiden tot letsel bij een kind. Hierdoor zult u beschikken over de juiste kennis van maatregelen om ongevallen te voorkomen.

EHBO cursus kind volgen

Wilt u graag het certificaat voor de EHBO cursus kind halen? Dan is het goed om te weten dat u met ons EHK certificaat, gecombineerd met een BHV diploma, recht hebt op het diploma Bedrijfshulpverlener. Hiervoor moeten wel beide certificaten binnen drie maanden zijn behaald. Neem contact met ons op voor meer informatie.