Calamiteitenplan evenement

Wanneer u een evenement organiseert is het belangrijk goed voorbereid te zijn op allerlei soorten situaties. Natuurlijk gaat u ervan uit dat uw evenement precies zo verloopt zoals u het van tevoren bedacht heeft. Maar mocht er toch iets fout gaan, dan moeten de medewerkers op uw evenement weten wat er moet gebeuren om de gevolgen te beperken. Daarom is het verstandig een calamiteitenplan voor uw evenement op te laten stellen.

Waarom een calamiteitenplan?

Wat voor evenement u ook organiseert, groot of klein, u draagt tijdens het evenement verantwoordelijkheid voor de veiligheid van een groot aantal mensen. Een calamiteitenplan voor uw evenement biedt u handvatten wanneer een incident zich voordoet. Dit kunnen kleine incidenten zijn, zoals een ongeluk op het terrein. Hiervoor is het bijvoorbeeld goed om te weten hoe hulpdiensten zo snel mogelijk ter plaatse kunnen komen. In bepaalde situaties kan het echter zelfs nodig zijn een geheel evenement te ontruimen, bijvoorbeeld tijdens een brand. Alle bezoekers via de juiste weg een pand of buitenlocatie laten verlaten, vergt voorbereiding. Een ontruimingsplan helpt u hierbij: wij stellen een document en plattegrond met vluchtroutes voor u op.

Crisismanagement bij calamiteiten

Wanneer er zich een calamiteit op uw evenement voordoet, heeft het in veiligheid brengen van bezoekers natuurlijk prioriteit. Er zijn echter veel meer dingen waarmee rekening mee moet worden gehouden. U dient voorbereid te zijn op verschillende scenario’s, maar er kunnen tijdens uw evenement altijd situaties ontstaan waarmee u vooraf geen rekening hield. Om ervoor te zorgen dat u op dit soort momenten toch zo goed mogelijk weet te handelen, richten wij ons op crisismanagement voor uw evenement. Schakelt u Safety Company in voor crisismanagement, dan stellen wij een plan van aanpak voor u op dat wij samen met u kunnen implementeren.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Organiseert u binnenkort een evenement? Ontdek hoe wij u en uw team kunnen voorbereiden op onverwachte situaties en laat een calamiteitenplan voor uw evenement opstellen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden!