Bedrijfshulpverlening in de zorg

Bedrijfshulpverlening in de zorg

In de zorgsector wordt Bedrijfshulpverlening (BHV) met hoofdletters geschreven, en terecht! BHV is van cruciaal belang, niet alleen voor de eigen zorgmedewerkers, maar ook voor de patiënten en cliënten die vaak in noodsituaties afhankelijk zijn van derden voor hun veiligheid.

Elke zorgorganisatie is uniek, met specifieke behoeften en uitdagingen. Daarom is maatwerk in BHV-plannen en training essentieel.

Een inspirerend voorbeeld is Cosis, een vooraanstaande zorgaanbieder in Noord-Nederland. Zij bieden kleinschalige woon- en zorgvoorzieningen voor mensen met verstandelijke of psychische beperkingen.

Het artikel in “Vakblad Veiligheid” werpt een licht op de belangrijke rol van BHV.

Safety Company helpt Cosis met het ontwikkelen van op maat gemaakte BHV-plannen en het bieden van hoogwaardige trainingen. Samen streven we naar een veilige omgeving waarin de zorg voor iedereen gewaarborgd is. Safety Company is trots om deel uit te maken van deze cruciale missie in de zorgsector.

“Veiligheid in de zorg gaat om meer dan alleen een getrainde bhv-organisatie”, stelt Aaldrik Arends, instructeur en adviseur bij safety Company, de bhv-opleider van Cosis (foto, rechts). “Het begint bij bewustwording, bij zowel het personeel als de cliënten. We hebben een programma gemaakt om die bewustwording te stimuleren, waarbij we ook de cliënten nadrukkelijk betrekken.”

 

Lees het volledige artikel in “Vakblad Veiligheid”.